2019-10-10 10:44:04• hírek • Bajnai Botond

Több mint 100 liter alkohol akadt fenn a csanálosi vámon

Több mint 100 liter szeszes italt próbált meg kivinni az országból a csanálosi határnál egy 25 éves Neamț megyei férfi. A határrendészek lefoglalták a szállítmányt.
 

A határrendészet közleményéből kiderül, hogy a Neamț megyei S. Viorel október 8-án, délután 7 óra körül érkezett meg a csanálosi határátkelőhöz, hogy Romániát elhagyva Magyarországon folytassa útját, egy Moldvai Köztársaságban nyilván tartott Volkswagen Crafter furgonnal.
 

Az ilyenkor szokásos ellenőrzések során a határrendészek a személyes csomagok között, és a szék alá rejtve mintegy 103,5 liter alkoholra és szeszes italra bukkantak, amelyek származásával kapcsolatosan semmiféle okmányt nem tudott felmutatni a gépkocsivezető.
 

 

Az említett alkoholmennyiséget 5 225 lej értékben becsülték fel a határrendészet munkatársai. Az árut lefoglalták, míg a 25 éves fiatalembert 5 000 lejes pénzbírsággal sújtották.


Nemzetközi körözés alatt álló férfi bukott le Peténél

Egy nappal később a petei határátkelőnél történt újabb említést érdemlő esemény: egy Olaszországban körözött, tulajdon ellen elkövetett bűncselekménnyel vádolt román állampolgárt tartóztattak le a hatóságok.
 

A határrendészet közleménye szerint a szintén Neamț megyei, 40 éves román állampolgárságú férfi szerdán 15 órakor kelt volna át a határon, ahol kiderült, hogy az olasz rendőrség nemzetközi körözést indított a ellene, és fél éves szabadságvesztés vár rá.
 

A petei határrendészek letartóztatták, majd a szatmári rendőrség bűnüldöző osztályának adták át a férfit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: